Qi Gong

Anmäl dig…

Kurser i Longdan Qi Gong startar ca 4-6 gånger om året på kliniken i Lerum med 4-10 deltagare/ kurs. När tillräckligt många anmält intresse för en kurs träffas vi på en ”Introduktion” där man lär sig mer om Qi Gong och denna medicinska Qi Gong art som heter Longdan Qi Gong. Under denna träff bestämmer vi också gemensamt de resterande kurstillfällena.  Du är varmt välkommen att endast komma på introduktionen och lära dig mer om denna mångtusenåriga träningsform.

Genom mjuka rörelser, andningsteknik och tanke ger denna träning energi, styrka och avslappning på samma gång. 

Kurser och introduktioner i Longdan Qi Gong kan även bokas ute på företag, föreningar eller i andra sammanhang. För mer information och ett möte om detta maila cecilia@clharmony.se

Se en av Longdan Qi Gong rörelserna här PushMount utförd av Cecilia L Hilton

Kinesisk medicinsk Qi Gong skapad av Dr. Sun Qiming

Jag har själv studerat Qi Gong i Nanjing för Dr. Sun Qiming och vill verkligen rekommendera dig att prova. Det är en stillsam träning för kropp och själ, som ger många positiva effekter. Sov lugnare, orka mer, koncentrera dig bättre, minska din värk och stress och stå emot sjukdomar bättre.

Longdan Qi Gong är en medicinsk helkropps Qi Gong som kan utföras av alla – gammal som ung. Som förebyggande gymnastik eller rehabilitering. Kineserna säger: ”Genom Qi Gongen, som omfattar andning, tanke och rörelse, stimulerar vi kropp och själ till extraordinär prestation”. Denna gamla medicinska Kinesiska hälsogymnastik ger livsenergi, styrka och avslappning på samma gång!

I kursen ingår även:

  • Föredraget i TCM 1
  • 8 timmars lektion
  • Kompendium med text och bilder
  • Longdan Qi Gong CD
  • 1 st ”Återträff”

Pris: 2030 kr inkl moms.

Kom som du är och i oömma kläder.

Mer om Longdan Qi Gong

Läran om Qi Gong har utvecklats under mer än 5000 år och betraktas i dag som medicinsk vetenskap. Den utgör grunden för hela den traditionella kinesiska medicinen, det vill säga akupunktur, akupressur, taiqi och tuina. Den används än i dag för att förebygga och behandla sjukdomar i och utanför Kina.

Dagens medicinska forskare får allt fler vetenskapliga bevis på att hjärnans aktivitet, till exempel tankar och känslor, påverkar kroppens läkande processer.

Detta kan vara förklaringen till kopplingen mellan kropp och psyke, uppkomst av psykosomatiska sjukdomar och tankens inverkan på till exempel immunförsvaret.

Ordet Qi Gong är en sammansättning av två kinesiska tecken, som på svenska betyder livsenergi, andedräkt eller luft (Qi) och arbete eller extraordinär prestation (Gong).

Det finns ett par tusen olika Qi Gong typer. Den vi utför på kursen heter Longdan Qi Gong och skapades av Dr. Sun Qiming från Nanjing. Denna medicinska Qi Gong är en blandning av de buddhistiska, taoistiska och confuciaistiska Qi Gongerna, samt traditionell kinesisk medicinsk forskning.

Vad åstadkommer Qi Gong i din kropp?

Tron på Qi, livsenergin, som grunden för livet är naturligt för varje kines. Begreppet och dess innebörd bygger på föreställningen att hela naturen och universum genomströmmas av energi, och att vi själva är uppbyggda av denna livsenergi och fungerar tack vare den.

När man är vid god hälsa har Qi-energin fritt flöde och cirkulerar i speciella kanaler i kroppen, så kallade meridianer. På så sätt försörjs alla organ, vävnader och ådror med ny kraft.

Det räcker inte med att bara få i sig mycket livsenergi om man vill hålla sig frisk. Man måste också upprätthålla energibalansen mellan kroppens olika organ. Om vi rubbar denna jämnvikt, så att något organ innehåller för mycket eller för lite energi, uppstår en obalans i kroppen och det leder så småningom till sjukdom.

I dessa sammanhang spelar Qi Gong en viktig roll, eftersom man på olika sätt rensar bort den negativa energin när man utför Qi Gongrörelserna. Samtidigt tillför man också organen ny och positiv energi.

Qi Gong är bra för till exempel:

Ryggbesvär – särskilt muskulära eller inflammatoriska, d.v.s. som inte syns på röntgen.

RA – sjukdomen blir mindre aggressiv och man kan ofta dra ner på medicineringen.

Oregelbunden eller smärtsam mens – menstruationen brukar efter ett tag komma regelbundet och smärta lättar

Täta förkylningar – Qi Gong anses stärka immunförsvaret och man får inte lika lätt infektioner.

Klimakteriebesvär – värmesvallningarna lindras.

Allergi-astma – många får lindring eller blir helt frisk.

Högt eller lågr blodtryck – blodtrycket normalisera.

Nervös hjärtklappning och stress – många känner sig lugnare efter bara en kort tids träning.

Sömnbesvär – man sover ofta bättre redan efter första träningspasset.

Migrän – efter en tids övning brukar det bli längre och längre mellan anfallen.

Magbesvär – i Kina är Qi Gong en vanlig behandling vid magsår och inflammatoriska tarmsjukdomar. Effektivt också mot förstoppning.

Cirkulationsproblem – kalla händer och fötter blir varma igen.

Övervikt – fetter förbränns och muskelmassan ökar.

Text om Qi Gongens effekter hämtad från reportage om Qigong av biologen och fysiologen Richard Sulokowsky.

Tryck här för att komma till en Länk om Qi Gongens effekt på att sänka blodtrycket.

Anmäl dig…

 E-post: info(a)clharmony.se • Tel: 070-422 78 24 eller 0302-49 09 91

Comments are closed.