Behandlingar & Konsultation

Hos mig får du en skräddarsydd behandling som är baserad på både
österländsk och västerländsk medicin och kunskap för att förbättra just din situation och hälsa.

 

Här kan du göra Hårmineralanalys, eller håranalys,  som är ett verktyg för att mäta mineralstatus och andra viktiga näringsämnen, vissa toxiska ämnen, förhållandet mellan vissa näringsämnen och toxiska ämnen samt klarlägga metabolisk typ.

Mer om hårmineralanalys och vad är det som skiljer den från till exempel en blodanalys kan du läsa här på Alpha-Plus sida. 

Bokning av hårmineralanalys:  Kliniken i  Lerum eller på Kliniken i Stocholm/Malmö

För blodprov rekommenderar jag din vårdcentral alternativt privat hos Werlabs .

Efter provresultatet bokar du in en tid hos oss så går vi igenom resultatet och du får hjälp med vad du kan göra för att förbättra din situation och hälsa.

 

CL-koncept och tekniker jag/vi använder oss av är:

1. TCM – Traditionell Kinesisk Medicinsk Akupunktur

TCM beskriver ett nätverk av så kallade meridianer som genomströmmas av livsenergi, Qi. Är man frisk så flyter Qi harmoniskt, men vid sjukdom uppstår blockering eller oregelbundenhet i flödet. Utefter meridianerna ligger akupunkturpunkter. Genom att stimulera dessa med nålar återskapas balans i kroppen och den har möjlighet att läka.

I den Traditionella Kinesiska Medicinen (internationellt förkortad TCM) beskriver man kroppen som en balans mellan Yin och Yang, där sinnen, organ, vävnader och känslor hör samman i ett fint nät-verk av meridianer. I dessa komplexa system kopplar nerver, blod- och energibanor samman kroppen. När kroppen utsätts för en påfrestning t ex stress, trauma eller olycka råkar kroppen i obalans och en sjukdom eller skada kan uppstå.

I TCM-diagnostik använder man de fyra undersökningsmetoderna vilka består av observation, utfrågning, lukta/lyssna och palpation. Här tar vi bla puls- och tungdiagnostik.

Akupunktur (som för övrigt numera även godkänts av socialstyrelsen) är en terapi med vilken man reglerar störningar i kroppen genom att placera tunna nålar på speciella platser, s k akupunkturpunkter. Genom att stimulera speciella akupunkturpunkter genom en tryck-teknik, så kallad pressur, kan man komma åt energiflödena och reglera deras styrka och obalans. Oftast används dock tunna, fina akupunkturnålar idetta syfte.

WHO Världshälsoorganisationen anger över hundra behandlingsområden för kinesisk akupunktur här är några:

*Smärttillstånd, Idrottsskador, Rygg- och ledbesvär, Sträckningar, Huvudverk

*Matsmältningsbesvär, Illamående, Övervikt,

*Hormonell obalans, Menstruationsåkommor

*Högt- eller lågt blodtryck, Stroke

*Nedstämdhet, Stress, Sömnstörningar, Trötthet

*Immunbristsjukdom, Allergier, Astma

En annan aspekt som är viktig är att akupunktur är en av de i särklass mest biverkningsfria behandlingsmetoderna som finns i dag.

Andra behandlingstekniker jag använder mig av är Koppning – en slags bindvävsmassage samt Moxa – som är en värmebehandling och Örtmedicin.

Du kan läsa mer på Svenska Akupunkturförbundet.

Här är en länk till en BBC dokumentär om akupunktur. 

2. Massage & Muskelbehandlingar

  • Klassisk Svensk Massage
  • Idrottsmassage
  • Medicinsk massage
  • Avslappningsmassage

Med hjälp av tryck och töjning bearbetas i huvudsak hud och muskelvävnad. Genom direkt och indirekt verkan påverkas även cirkulation, endokrina funktioner, nervsystem och psyke. Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt och kan användas sombehandlingsform i många olika sammanhang.

De positiva fysiska och mentala effekterna är många:

  • Gör spända muskler mjuka och elastiska genom att det ökar blodcirkulationen, vilket har god effekt på ansträngda muskler och tex. migrän.
  • Har en lugnande effekt på kroppen, nervsystemet, andningen – massagen ökar lugn och ro-hormonet, oxytocinet, vilket sänker blodtrycket och minskar stresshormonet, cortisonet, så det ger en ökad stresstolerans och det leder till en bättre sömn
  • Glukoshalten minskar hos personer med diabetes
  • Ger en ökad kroppskännedom
  • Ökar dopaminet och serotoninet i kroppen vilket minskar depression
  • Ökar vår koncentrationsförmåga

Läs mer om massage och massageterapeut på Kroppsterapeuterna och Axelsons .

3. Sjukgymnastik, PT, träning och töjning              

Här går man igenom musklerna tillsammans med dig. Du får ett tränings- och stretch program, som är anpassat efter din förmåga. Träningen kan du utföra med hjälp av redskap här i vår tränings-avdelning på kliniken, eller i annan träningslokal. Du som patient får också med dig övningar som enkelt kan utföras på egen hand. Det är viktigt att hålla muskler starka men mjuka för att motverka skador och smärta. En muskelgrupp behöver ofta stärkas, och en annan mjukas upp och töjas ut för att hitta en bra balans i kroppen.

 4. Funktionsmedicin, näringsmedicin, rådgivning och konsultation

Livstil och kostråd. Vad vi stoppar i oss är viktigt för att få kroppen , musklerna, organen och hjärnan att arbeta så som den ska. Vi går igenom hur du äter och med små eller lite större förändringar hjälper jag dig till en näringsrik mat just efter dina förutsättningar och mål. Jag tittar också över kroppens grundläggande behov så som sömn, vila, rörelse träning och inte minst att kunna njuta av livet för att du ska få en så bra livsstil och hälsa som möjligt.

Här kommer du till min webbutik 

5. Kinesiotaping

Kinesiologytape påskyndar kroppens egen läkning.Bild

Genom att mjukt och följsamt lyfta huden runt skadan hjälper Kinesiologytape kroppen att snabbare läka skador på leder, ligament, muskelfästen och muskler. Utvecklad i Japan för mer än 25 år sedan. Doktor Kenzo Kase utvecklade för mer än 25 år sedan Kinesiologytape och tejpningstekniken. Kinesiologytaping har blivit standard för terapeutisk rehabiliterande tejpning. Idén var att förstärka kroppens egna läkningsprocesser genom att applicera ett nytt material med en speciell teknik. Tejpen är tillverkad med hudens karakteristiska egenskaper som modell och kan därför överföra positiv sensorisk information till kroppen.
Kinesiologytaping påverkar aktiveringen av det neurologiska systemet, kroppens informationsprocessor och cirkulationssystemet. Tejpningen baseras på en filosofi att ge full rörelsefrihet och tillåter därmed kroppens system att läka biomekaniskt.
Tejpen kan användas för: smärta, stukningar, stöd, luxation, idrottsskador, ryggproblem, muskelspänning, ischias, huvudvärk, migrän, epicondylit, carpaltunnel syndrom, lymfödem, menstruationsproblem, graviditetsrelaterade smärttillstånd m.m.

Text hämtad från Rehabtape som jag samarbetar med.

Varmt välkommen till ditt nya hälsosamma och härliga liv!E-post: info(a)clharmony.se • Tel: 070-422 78 24 eller 0302-49 09 91

Comments are closed.